test banner

De laatste loodjes: bijna vakantie, maar hoe overleef ik de laatste weken?!

  • Geplaatst op
  • Door Casetastic
  • 0
De laatste loodjes: bijna vakantie, maar hoe overleef ik de laatste weken?!

Die laatste paar weken op school voor de vakantie zijn altijd het zwaarste. Het studentenleven kan zo af en toe best vermoeiend zijn, zeker de laatste paar weken zo vlak voor de vakantie. Je zou dan hopen dat ze denken; “och het is bijna vakantie, laten we die studenten maar vast hun rust geven” maar nee hoor! Tentamens, stageverslagen en noem maar op, de deadlines komen er aan. Nog heel even doorzetten dus.. Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet om deze laatste weken zo dragelijk mogelijk te maken!

1. Leg je mobiele telefoon aan de kant

Als er iets afleidend is tijdens het studeren dan is het wel je telefoon. Dan maakt het niet uit of je je Instagram feed al 6 keer doorgekeken hebt of niet, het leven van alle mensen om je heen wordt ineens een stuk interessanter als je zelf moet studeren. Telefoon wegleggen dus! Al die beelden van drankjes op het terras of mensen die lekker liggen te zonnen maken het alleen maar lastiger voor jou om even die laatste projecten af te ronden. Hoe eerder het af is, hoe eerder jij ook van die jaloersmakende foto’s kan maken!

 

2. Plan je dagen goed in!

Niemand kan de hele dag alleen maar studeren. Vraag dat dan ook niet van jezelf. Als je dit wel doet zal je jezelf erop betrappen dat je eigenlijk een stuk minder productief bent dan wanneer je gewoon je leuke dingen tussendoor blijft doen. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je goed weet hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt. Het beste is om ’s ochtends al  de dingen te doen waar je het meeste tegenop ziet. Zo heb je later op de dag meer tijd om leuke dingen te doen!

 

3. Beloon jezelf

Vergeet jezelf ook vooral niet te belonen. Ga juist die leuke dingen doen, kijk ’s avonds lekker je favoriete serie of koop wat lekkers om te eten tijdens het studeren. Studeren is echt niet altijd leuk, maar dat wil niet zeggen dat je leven ook niet leuk hoeft te zijn tijdens deze laatste weken.

 

You can do it! Hebben jullie nog meer tips om de laatste weken school goed door te komen? Laat ze achter in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden